Wat is de waarde van uw eigendom?

U kan bij ons kantoor ook terecht voor drie types van schattingen / waardebepalingen van uw onroerend goed. U ontvangt binnen de 24u een mail met uw afspraak.

Kosteloze waardebepaling

Overweegt u om uw vastgoed te verkopen maar kent u de juiste waarde van uw eigendom niet? We helpen u graag verder en komen graag langs voor een kennismaking met uw onroerend goed. U ontvangt dezelfde werkdag een waardebepaling van uw onroerend goed.

Bankschatting

Sedert 1 januari 2022 is een schatting van uw onroerend goed verplicht door de Nationale Bank van België. Uw financiële instelling kan er voor kiezen het onroerend goed zelf te waarderen als er genoeg data voorhanden is. In de meeste gevallen wordt een schatter aangesteld.

Heeft u een bankschatting nodig voor uw kredietdossier? Dan kan u op ons beroep doen. Een erkend vastgoedexpert komt ter plaatse om u onroerend goed te bezichtigen en zal aan de hand van marktkennis, gepaste waarderingsmethodieken en vergelijkingsmethodes de waarde van uw eigendom bepalen. U ontvangt een digitaal rapport binnen de twee werkdagen na het plaatsbezoek. Een bankschatting is niet kosteloos. U betaalt gemiddeld €350,00 afhankelijk van het type onroerend goed.

Erkende VLABEL schatting

Heeft u een erkende schatting nodig ten aanzien van de Vlaamse Belastingdienst? Wij zijn erkend als vastgoedexpert voor de Vlaamse Belastingdienst. Dit betekent dat onze verslagen aan formele kwaliteitseisen voldoen en vervolgens aanvaard worden door VLABEL. Uw notaris of bank kan een erkende schatting vragen in het kader van een

  • waarborg of hypotheek
  • vereffening-verdeling
  • aangifte in nalatenschap
  • faling
  • schenking
  • fusie, splitsing of vereffening

Een erkende schatting is niet kosteloos. U betaalt €500,00 inclusief BTW voor een plaatsbezoek en uitgebreid digitaal kwaliteitsverslag. Dit ontvangt u binnen de vijf werkdagen na het plaatsbezoek.

Waardebepaling Vastgoed